Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@07:35:56 GMT

شناخت ایرانیان از افغانستان معاصر بسیار اندک است

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۲۴۷۶

شناخت ایرانیان از افغانستان معاصر بسیار اندک است

تهران- ایرنا- عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: متأسفانه شناخت ایرانیان از افغانستان معاصر بسیار اندک است چون آثار نویسندگان، مورخان و… افغانستانی هیچگاه در ایران توزیع نشده و دسترسی به آن‎‌ها سخت است.

به گزارش روز پنج شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد سرور مولایی در حاشیه روز ادبیات افغانستان در نمایشگاه کتاب تهران گفت: متأسفانه شناخت ایرانیان از افغانستان معاصر بسیار اندک است، من 55 سال است که در ایران زندگی می‌کنم در این مدت شاهد بوده‌ام که آثار نویسندگان، مورخان و… افغانستانی هیچگاه در ایران توزیع نشده و دسترسی به آن‎‌ها سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اسبق دانشگاه بامیان افغانستان افزود: واقعیت این است که ما کارِ به سامانی از طرف افغانستان برای شناسایی خود به ایرانی‌ها انجام نداده‌ایم. جا دارد در اینجا یادی کنم از بنیاد فرهنگ ایران و استادم زنده‌یاد پرویز ناتل خانلری که ریاست این بنیاد را بر عهده داشت و آثار محققان افغانستانی را در ایران منتشر می‌کرد، این نشان می‌دهد که راه باز است.
وی از حضور ناشران افغانستانی در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران انتقاد کرد و گفت: ما تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران نمایشگاه کتاب نداشتیم و بعد از انقلاب هم مشکلاتی برای حضور بود اما با سختی هرچه تمام‌تر ناشران حضور پیدا می‌کردند اما من این اشکال را بارها با وزیران مختلف فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران مطرح کردم که چرا ناشران افغانستانی با وجود این که کتاب فارسی تولید می‌کنند و هم زبان ایرانیان هستند در بخش بین‌الملل حضور دارند؟.

** وظیفه هر دغدغه‌مندی است که ادبیات کشورش را به ایرانیان بشناساند
سید نادر موسوی مدیر نشر آمو نیز گفت: در این چند سالی که نمایندگی نشر تاک را بر عهده داشتم و همچنین در این مدت که درگیر اخذ مجوز انتشارات از ایران بودم به سختی کار پی بردم. کار انتشارات مانند کار معلمی است و به صبر و تحمل زیادی نیاز دارد و مانند آن دیر به بار می‌نشیند. ما اگر بخواهیم کتاب را به دست مخاطب برسانیم باید قدم در راه پر پیچ و خمی بگذاریم هرکاری که برای سلامت شدن و پیشرفت جامعه است، سخت است و دیوانه خودش را می‌خواهد.
وی افزود: خوشبختانه اکنون نشر آمو با 43 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است و از پربازدیدترین غرفه‌ها بوده. من به عنوان معلم و آموزگار کار نشر را ادامه همان معلمی می‌دانم، چرا که شعر و ادبیات پرچم هر کشوری است. افغانستان روزگاری از قطب‌های فرهنگی ایران بزرگ بوده است اما جدایی و جنگ باعث خاموشی شد و ما اشتراکات زیادی با ایرانیان داریم و اکنون که کشور ما اندکی آرامش را به خود دیده، وظیفه هر دغدغه‌مندی است که ادبیات کشورش را به ایرانیان بشناساند.
موسوی ادامه داد: کتاب‌های ایرانی در افغانستان بسیار دیده می‌شوند و مخاطب دارند، اما آیا ایرانی‌ها نیز از آثار افغانستانی شناختی دارند؟ آیا ایرانی‌ها آثار نویسندگانی را که در ایران مهاجر نبوده‌اند، مطالعه می‌کنند؟ من خود شاهد بوده‌ام که این شناخت اندک است و شاید می‌توان گفت که بیشتر کتاب‌خوان‌های ایرانی صرفاً «بادبادک‌باز» خالد حسینی را می‌شناسند و از باقی نویسندگان اطلاعی ندارند.
موسوی اضافه کرد: ما اگر می‌خواهیم خود را به صورت حرفه‌ای معرفی کنیم باید همه کارهای ما اعم از محتوا و شیوه چاپ حرفه‌ای باشد و لازمه این کار همکاری تمام دوستان است. نشر باید به خود و درآمد خود متکی باشد و نباید از کسی یا از دولت‌ها درخواست کمک کنیم و این کمک‌ها سرانجامی دربر نخواهد داشت. ما همچنین باید به نویسندگان و شاعران حق‌التالیف پرداخت کنیم و کتاب‌های ما باید در تمامی کتاب‌فروشی‌های ایران توزیع شود.
مراسم روز ادبیات افغانستان و آئین رونمایی از 15 عنوان کتاب گزیده داستان و 16 عنوان کتاب شعر معاصر افغانستان به همراه جشن آغاز به کار نشر آمو، ناشر تخصصی ادبیات داستانی و شعر افغانستان در ایران، در سالن سرای اهل قلم سی‌ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن، توانستن است» از 4 تا 14 اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) برگزار است.
در سی‌ودومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سه هزار و 200 ناشر با حدود 437 هزار کتاب شامل دو هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان کتاب و حدود 800 ناشر خارجی از 30 کشور جهان با 137 هزار عنوان کتاب حضور دارند.
چین به عنوان میهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب، 94 ناشر را با چهارهزار عنوان و 15هزار جلد کتاب به نمایشگاه آورده است.
فراهنگ **1355**3009

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتاب 98 نمايشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۲۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه بین المللی کتاب ۱۴۰۳ با حمایت بانک ملی ایران آغاز به کار کرد

امتداد- سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب از امروز 19 اردیبهشت‌ماه با حمایت بانک ملی ایران آغاز به کار کرد و تا 29 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود و هرساله میزبان علاقه‌مندان بسیاری از خارج و داخل کشور است.

بانک ملی ایران نیز در راستای بهبود خدمات و ترویج این فرهنگ والا به عنوان حامی مالی در برپایی و برگزاری سی‌و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب حضور دارد.

 غرفه بانک ملی ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی(ره) شبستان روبروی درب ۱۷،۱۸ و ۱۹  از ساعت ۱۰ صبح الی ۸ شب پذیرای بازدیدکنندگان گرامی خواهد بود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • جزییات فعالیت غرفه روسیه در نمایشگاه کتاب تهران
  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • نمایشگاه بین المللی کتاب ۱۴۰۳ با حمایت بانک ملی ایران آغاز به کار کرد
  • تولید ادبیات کودک و نوجوان با مشکل روبروست
  • نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران از نمایشگاه کتاب
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • بازدید بیش از ۳۷ هزار نفر از نمایشگاه «بر فراز دشت»
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت