Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@12:42:07 GMT

تلاش کردیم تصدیگری کمتری در نمایشگاه کتاب داشته باشیم

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۳۸۸۱

تلاش کردیم تصدیگری کمتری در نمایشگاه کتاب داشته باشیم

محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و مسئول نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تاکید کرد که دولت تلاشش را کرده تا کمترین تصدی گری را در برگزاری نمایشگاه داشته باشد. ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، ‎نشست خبری سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، ایوب دهقان‌کار رئیس شورای نظارت نمایشگاه و قادر آشنا قائم مقام نمایشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن جوادی در ابتدای این نشست ضمن همدردی با مردم مناطق سیل زده کشورمان، اظهار داشت: هر سال میزبان جوانان و دانشجویان استان‌های لرستان، خوزستان و گلستان در نمایشگاه بوده‌ایم که امیدواریم امسال هم شاهد این حضورشان باشیم.

وی ایران را در زمینه کتاب دارای یک استمرار تاریخی دانست و گفت: نمایشگاه کتاب استمرار شکوه تاریخی کتاب و چیزی بیشتر از یک فروشگاه کتاب است لذا برگزاری چنین برنامه گسترده‌ای مشارکت بخش‌ها و نهاد‌های مختلف را می‌طلبد.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: تلاش نمایشگاه رواج کتاب و کتابخوانی و کمک به صنعت نشر است. سال گذشته با تحریم ظالمانه آمریکا روبرو بودیم اما با تلاش‌های انجام شده برخی از مشکلات کاغذ و فرآیند تولید کتاب رفع شده است.

جوادی به اضافه شدن یارانه‌ کتاب اشاره کرد و ادامه داد: تقویت صنعت نشر، دیپلماسی فرهنگی با حضور کشور چین به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه، مجموع رویکرد‌های امسال ماست. امسال تلاش شد تصدی‌گری کمتری انجام دهیم و این مسئله را به ناشران واگذار کنیم.

وی گفت: 2 هزار و 400 ناشر با 300 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه هستند که از میان 800 ناشر خارجی حدود 140 هزار کتاب را در معرض دید قرار می‌دهند. تاکید داشتیم کتاب‌های جدید عرضه شوند و حمایت ما از کتاب‌های چند سال اخیر خواهد بود که فکر می‌کنم از لحاظ فرهنگی شاهد برنامه‌های خوبی باشیم.

قادر آشنا قائم مقام نمایشگاه کتاب از تاکید و همگرایی وزارت ارشاد با نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: شرایط امروز ما شرایطی بود که باید به سمت صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های نمایشگاه کتاب می‌رفتیم که خوشحالیم این صرفه‌جویی انجام شد و امسال سقف اجرای نمایشگاه به 15 میلیارد تومان رسید.

وی گفت: شفافیت هزینه‌ها و درآمد‌ها موضوع مورد تاکید ما در این دوره نمایشگاه کتاب بوده است. در بحث هزینه‌ها نیز براساس قانون عمل کرده‌ایم. امسال معاون اجرایی هیچ مانع و مشکلی در مصلی تهران نداشت که این نقطه قوت کار ما بود.

قائم مقام نمایشگاه کتاب به ویژه‌برنامه‌های نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: توجه به محور مقاومت، هجمه به سپاه و سیل مناطق مختلف ایران و حماسه کمک‌های مردمی، در بخش فرهنگی نمایشگاه حتما در نشست‌های گفت‌وگومحور مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.

ایوب دهقان‌کار رئیس شورای نظارت نمایشگاه در ادامه این نشست اظهار داشت: در حوزه نظارت نمایشگاه، سه کارگروه اصلی وجود دارد. کارگروه نظارت بر ناشران داخلی، ناشران خارجی و نظارت بر مباحث مالی که به تیم اجرایی کمک خواهند کرد.

وی افزود: سامانه پیامکی 100 3851 در شورای نظارت، آماده دریافت نظرات و شکایات مخاطبین است و ما حتماً به پیامک‌ها رسیدگی خواهیم کرد.

دهقان‌کار به یارانه‌ خرید کتاب اشاره کرد و گفت: تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات تخصیص اعتبار بن خرید کتاب انجام دادیم و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم. کار یارانه‌ دانشجویان و طلاب دیروز به پایان رسید و نسبت به سال گذشته معادل تعداد سال گذشته ثبت‌نام انجام و مبلغ بن با افزایش 50 درصدی ارائه شد، از طرفی استقبال اساتید و هیئت‌های علمی نیز چهار برابر افزایش داشت.

وی از حضور استارت‌آپ‌های فرهنگی در نمایشگاه کتاب امسال خبر داد و گفت: امسال بین 50 تا 100 استارت‌آپ فرهنگی در نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد تا فناوری را به کمک صنعت نشر آوریم چرا که کمک به فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

دهقان‌کار درباره بیانیه گام دوم و وظیفه وزارت ارشاد برای جریان‌سازی فرهنگی در این زمینه عنوان کرد: در حال رایزنی و برنامه‌ریزی برای ایجاد زمینه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب تهران هستیم.

انتهای پیام/

R1013149/P/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط نمایشگاه کتاب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یمن پیشتاز مبارزه با استکبار است و باید به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب می‌شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مراسم افتتاحیه بخش بین‌الملل جشنواره کتاب تهران پیش از ظهر امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در سرای ملل سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در این نشست که تحت عنوان چشم‌انداز تعاملات فرهنگی یمن و ایران «امروز و آینده» برگزار شد محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون وزیر، محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ یمن، ابراهیم الدیامی سفیر یمن در ایران، عبدالرحمن مراد، رئیس سازمان کتاب جمهوری یمن و حسین دیوسالار مشاور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


اسماعیلی در ابتدای این مراسم ضمن خوشحالی از افتتاح بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران با حضور یمن به عنوان مهمان ویژه گفت: بخش بین‌الملل نمایشگاه سی‌وپنجم در حالی افتتاح می‌شود که ما بیش از ۷ ماه است در حال مشاهده اتفاق بزرگ طوفان الاقصی و شکست هیمنه پوشالی رژیم صهیونسیتی هستیم. اساسا هیچ موقعیت فرهنگی امروز در جهان اسلام نباید اتفاق بیافتد مگر اینکه به یاد این حماسه بزرگ باشد. با همین رویکرد بهترین مهمان ویژه ما در بخش بین‌الملل نمایشگاه تهران بایستی از میان پیش قراولان مبارزه جهاد و شهادت انتخاب می‌شد و به همین دلیل یمن عزیز را انتخاب کردیم.


وی افزود: یمن امروز درس مقاومت و جهاد را به همه مسلمانان عالم و همه آزادگان و مستضعفین نشان داد. آنچه که امروز با جهاد و دلاوری‌های یمن و مردم شجاع و مقاوم این کشور در خال وقوع است همه معادلات جبهه استکبار را به هم ریخته است. من هفته پیش در اجلاس جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها به این نکته اشاره کردم که مگر امکانش هست رویدادی فرهنگی رخ دهد و نسبت به این اتفاق مهم مثل وقایع غزه بی‌تفاوت باشد؟ حضور برادران مجاهد از یمن در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نشان دهنده رویکرد عملی نمایشگاه در تجلیل از این مجاهدان صبور است.


اسماعیلی اضافه کرد: در کنار صورت درخشان و تابناک مقاومت در یمن، این کشور از حوزه‌های فرهنگی و تمدنی زیبای جهان اسلام است. این منطقه سوق‌الجیشی در جهان اسلام در طول ۱۴۰۰ سال اخیر به نام پیروان مکتب اهل بیت شناخته می‌شود و پیروان این مکتب چند ویژگی مهم دارند. آن هم حضور توامان عقلانیت، معنویت و اخلاق در همه بخش‌های زندگی است. ما خوشحالیم که عزیزانمان در یمن دعوت ما را پذیرفتند و با این عزت آفرینی و افتخار آفرینی که در جهان اسلام داشتند امروز مایه فخر ما در نمایشگاه کتاب تهران هستند. از مهمانان عزیز یمنی درخواست دارم سلام و درود همه ما ایرانیان را به مجاهدان عزیز برسانند. از شرکت‌کنندگان کشور‌های دیگر در این دوره نیز تشکر می‌کنم. نمایشگاه کتاب تهران مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی منطقه ما و در دسته رویداد‌های کم نظری در همه رویداد‌های فرهنگی در سراسر دنیاست. آرزوی موفقیت و توفیق برای همه شرکت کنندگان در این دوره نمایشگاه را مسالت می‌کنم.


در ادامه این مراسم محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ یمن ضمن تشکر از ایران بابت دعوت و میزبانی خوب ایران در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر ثابت کرده که ریشه‌های عمیق فرهنگی و تمدنی دارد و مردمانی دارد که به درستی داعیه وحدت بین مسلمانان را دارند. در واقع روابط فرهنگی بین ایران و یمن پس از به وجود آمدن دین اسلام دارای مشترکات زیادی است. ما دو کشور دارای یک درک واحد از اسلام و دارای یک پیامبر، یک قبله و یک قرآن هستیم و اشتراکات فراوانی داریم.


وی افزود: نکته دوم اشتراک ما این است که از پیامبر اعظم پیروی می‌کنیم و در ادامه و پیروی ما از اهل بیت به خصوص حضرت علی، امام حسن و امام حسین علیه السلام که بسیار ارزشمند است. سومین مسئله مشترک این است که سید حسین بدرالدین حوثی رهبر انقلاب یمن خود را به عنوان پیرو امام خمینی اعلام کرد و ما از درس ها‌ی انقلاب اسلامی ایران بسیار استفاده کردیم و تلاش کردیم این روحیه را در میان مردم خود تزریق کردیم. نکته دیگر که به عنوان عامل مهم برای پیوند ملت ایران و یمن است مسئله فلسطین است. این دو کشور فلسطین را اولویت اول می‌داند و پیوندی قوی بین دو ملت ایران و یمن ایجاد می‌کند و ما به ارزش‌های مسئله فلسطین پایبند هستیم و خواهیم ماند.


قائم مقام وزیر فرهنگ یمن اضافه کرد: مسئله دیگر که به عنوان یک عامل مشترک بین دو کشور است ولایت و برائت است. دو کشور دشمنان مشترکی دارند که از آنها بیزارند. صهیونیست‌ها که دشمن خدا و انسانیت هستند. ما تلاش می‌کنیم در این دو کشور بر دو مفهوم ولایت و برائت تاکید کنیم. مسئله آخر حادثه طوفان الاقصی است که وحدت امت اسلامی را بیشتر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غرفه یمن در نمایشگاه کتاب تهران افتتاح شد+ عکس
  • یمن پیشتاز مبارزه با استکبار است و باید به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب می‌شد
  • آخر هفته‌ای با رنگ تنوع،نشاط و تخفیف در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • حضور بیش از ۲۵ کشور در نمایشگاه کتاب
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان